Razgovori političara sa Balkana u Berlinu

Izvor: NaDlanu.com, 29.Nov.2011, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori političara sa Balkana u Berlinu

BERLIN, 29. novembra 2011. (Beta) - Predstavnici nemačke vlade i stranaka zastupljenih u nemačkom parlamentu, Bundestagu, od srede pa do kraja naredne sedmice, kada na samitu EU u Briselu treba da se razmatra kandidatura Srbije i otpočinjanje pregovora sa Crnom Gorom, imaće niz prilika da o trenutnoj situaciji razgovaraju s vodećim političarima iz zemalja regiona.

BERLIN, 29. novembra 2011. (Beta) - Predstavnici nemačke vlade i stranaka zastupljenih u nemačkom parlamentu, Bundestagu, od srede pa do kraja naredne sedmice, kada na samitu EU u Briselu treba da se razmatra kandidatura Srbije i otpočinjanje pregovora sa Crnom Gorom, imaće niz prilika da o trenutnoj situaciji razgovaraju s vodećim političarima iz zemalja regiona.Opoziciona socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) potvrdila je da će u subotu, 3. decembra na medjunarodnoj konferenciji koja se održava kao uvod u kongres stranke, učestvovati i predsednik Srbije Boris Tadić.Tadić će učestvovati u diskusiji na temu "Jaka socijaldemokratija za jaku Evropu", a boravak u Berlinu biće prilika za razgovore sa vodećim nemačkim i evropskim socijaldemokratama.Sutra će u Evropskoj akademiji u Berlinu biti održan skup o aktuelnim odnosima Brisela, Beograda i Berlina. Na njemu će govoriti zamenica ministra inostranih poslova Nemačke, državna sekretarka Emili Haber, kao i Milica Delević, direktorka Kancelarije vlade Srbije za evropske integracije.Na skupu, koji bi mogao da bude prilika da predstavnici savezne vlade nagoveste kakav će biti nemački stav na samitu 9. decembra, učestvuje i predsednik Odbora Bundestaga za evropska pitanja Gunter Krihbaum, stručnjak za spoljnu politiku manje vladajuće stranke, liberala, Rajner Štiner, poslanik opozicione SPD Josip Juratović i Sonja Liht, najavljena kao predstavnica srpskog civilnog društva.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemci propituju Srbe i Crnogorce željne Evrope

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2011

Predstavnici nemačke vlade i stranaka zastupljenih u nemačkom parlamentu, Bundestagu, od sutra pa do kraja naredne sedmice, kada na samitu Evropske unije (EU) u Briselu treba da se razmatra kandidatura Srbije i otpočinjanje pregovora sa Crnom Gorom, imaće niz prilika da o trenutnoj situaciji razgovaraju...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.