Rat sankcijama Rusije i EU

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jul.2014, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat sankcijama Rusije i EU

Centralna banka Ruske Federacije obustavila je rad četiri ukrajinske banke na Krimu i u Sevastopolju, dok je EU već uvela snakcije za nekoliko krimskih preduzeća.

Ekonomski rat, pa ko će više da izdrži: Predsednik Rusije Vladimir Putin

 

Rusije je stopirala rad banki: Arkada, Rajfajzen Aval (deo austrijske grupe Rajfajzen), Ekspres-banke i Energobanke. Ova odluka doneta je zbog neispunjavanja obaveza prema deponentima, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Centralne banke Rusije.

 

Istovremeno, vlade država EU postigle u načelu dogovor o proširenju spiska sankcija u vezi sa situacijom u Ukrajini, a to se može desiti 9. jula, pišu svetski mediji.

 

EU je usvojila, i više puta proširivala, listu lica kojih smatra odgovornim za "kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine". Sada je na "crnoj listi" - 61 državljan Rusije i Ukrajine, kojima nije dozvoljen ulazak u EU, a njihova eventualna imovina u članicama unije je zamrznuta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.