Rat SAD i Kine pogodiće ceo svet pa i Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rat SAD i Kine pogodiće ceo svet pa i Srbiju"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će novi trgovinski rat SAD i Kine pogoditi ceo svet, EU, pa samim tim i Srbiju, ali se nada da će posle izbora za američki Kongres nastupiti neka nova klima.

- Stara poslovica kaže "kad se slonovu tuku, trava strada". Mi smo toliko mali, naša ekonomija je mala u odnosu na američku i kinesku, te gledamo od tih vlati trave nešto za budućnost da sagradimo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Moramo da se sačuvamo i zaštitimo - rekao je predsednik novinarima u Tranđinu u Kini.

On je rekao da će novi trgovinski rad dve moćne svetske države pogoditi i Srbiju, kao što će pogoditi i EU, ali i ceo svet, ali da se nada da će posle izbora za Kogres u SAD neka nova klima da dođe.

- Od međusobnih sankcija nema rezultata. Razumem kineskog predsednika koji je pozvao na bolje razumevanje i da se ne ograničava svetska trgovina. Mi smo mali da bismo mogli bilo šta da menjamo i jedino gledamo da budemo što manje oštećeni - naglasio je Vučić.

Dodaje da je sada trka ko će biti globalno dominantna sila za pet i deset godina - Amerika ili Kina, ali i da ima onih koji misle da postoje fer odnosi u trgovini i ograničavanju trgovine.

- Pratićemo budno i pratimo budno šta se dešava. Mnogi analitičari potcenjuju politiku Srbiju misleći da ona dolazi kako nekome padne na pamet. Ne sanjaju koliko matematike, računanja i ozbiljnog pristupa tu ima, koliko ozbiljnih saveta i spolja i iznutra od najmudrijih i najpametrnijih glava imamo - zaključio je on.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.