Rašković Ivić: Vlast duguje istinu o Kosovu i referendum o evrointegracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašković Ivić: Vlast duguje istinu o Kosovu i referendum o evrointegracijama

Predsednica Demokrtske Stranke Srbije Sanda Rašković Ivić ponovila je danas povodom posete evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana Prištini da njena stranka godinama tvrdi da srpske vlasti "saučestvuju" u procesu teritorijalne dezintegracije Srbije koju, kako je navela, osmišljavaju i sprovode SAD i EU i iznova zatražila referendum o daljem nastavku evrointegracija.

Ona smatra da Han u Prištinu ide povodom stupanja na snagu međunarodnog Sporazuma o stabilizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pridruživanju, zaključenog između Kosova i EU i sednice Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SACP), na kojoj će biti doneta Deklaracija i preporuke Savetu za stabilizaciju i pridruživanje.

Predsednica DSS ocenjuje da EU i ovim dokumentom nastavlja da takozvanu državu Kosovo "tretira u potpunosti kao nezavisnu državu, njegovu integraciju u Evropsku uniju potpuno odvojeno od Srbije", ali se kako je navela u to unosi i jedan potpuno novi stav - "prvi put jednim dokumentom Evropske unije Srbi se svrstavaju u nacionalne manjine na Kosovu".

Istovremeno predloženom Deklaracijom Parlamentarni odbor za stabilizaciju i pridruživanje EU-Kosovo u tački 3. šalje poruku Srbiji i „državama članicama koje nisu formalno priznale Kosovo" da bi priznavanje Kosova od strane tih država pomoglo njegovu integraciju u EU, povećalo stabilnost u regionu i olakšalo normalizaciju odnosa između Srbije i Kosova," dodaje Rašković Ivić navodeći da vlast u Srbiji narodu duguje istinu i referendum o daljem nastavku evrointegracija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanda Rašković Ivić: EU tretira Kosovo kao državu

Izvor: B92, 17.Maj.2016

Beograd -- DSS godinama tvrdi da srpske vlasti "saučestvuju" u procesu teritorijalne dezintegracije Srbije koju osmišljavaju i sprovode SAD i EU...To je izjavila predsednica DSS Sanda Rašković Ivić povodom posete evropskog komesara za proširenje Johanesa Hana Prištini...Ona je iznova zatražila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.