Rama: Albanci nisu manjina u Makedoniji

Izvor: Večernje novosti, 02.Apr.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama: Albanci nisu manjina u Makedoniji

Albanski premijer Edi Rama izjavio je da Albanci u Makedoniji nisu manjina, već etnička grupa koja čini 35 odsto stanovništva te zemlje Albanski premijer Edi Rama izjavio je da Albanci u Makedoniji nisu manjina, već etnička grupa koja čini 35 odsto stanovništva te zemlje. "U Makedoniji ne postoji albanska manjina, već albanski etnicitet koji čini više od 35 odsto stanovništva. Makedonija bi trebalo da poštuje Ohridski sporazum potpisan u prisustvu lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << EU i SAD", rekao je on u intervjuu za francuski "Frans 24", a prenosi agencija ATA. Upitan da li misli da su članice EU umorne od novog članstva i da li će uskoro zatvoriti svoja "vrata" novim članicama, Rama je kazao da "ne postoji alternativa EU".

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanska opozicija želi odlaganje izbora; Rama: Nema šanse

Izvor: B92, 02.Apr.2017

Tirana -- Lider albanske opozicione Demokratske stranke Luljzim Baša zaheva odlaganje parlamentarnih izbora zakazanih za 18. jun...Kako kaže, zemlja nije spremna za slobodne i fer izbore...Premijer te zemlje Edi Rama rekao da nema šanse da će se to dogoditi, prenose agencije MIA i ATA..."Kriminalna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.