Rakija po standardima EU

Izvor: Akter, 13.Jul.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakija po standardima EU

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine predstavili su danas Nacrt zakona o jakim alkoholnim pićima na javnoj raspravi u Beograda, kojim se usklađuje proizvodnja jakih alkoholnih pića u Srbiji sa Zajedničkom poljoprivrednom politikom Evropske unije (EU)

Zakonom se u izvesnoj meri liberalizuje proizvodnja i daje mogućnost poljoprivrednicima da, uz relativno jednostavne uslove i male troškove, voće prerade u rakiju, što je izuzetno važno za Srbiju u kojoj proizvodnja rakije ima vekovnu tradiciju, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Novac iz evropskih fondova za šumadijske poljoprivrednike

Izvor: Danas, 14.Jul.2015, 10:58

Kragujevac - U naseljima Čumić i Stragari u kojima su locirana dva od ukupno pet novoformiranih ruralnih centara za razvoj poljoprivredne proizvodnje na području Kragujevca, minulih dana i juče su, u organizaciji lokalne samouprave i Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.