Rahoj zbog Katalonije ne ide na samit EU

Izvor: B92, 26.Sep.2017, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj zbog Katalonije ne ide na samit EU

Madrid -- Premijer Španije Marijano Rahoj neće u petak prisustvovati samitu šefova država i vlada Evropske unije u Estoniji.

Rahoj neće ići pošto je zakazan dva dana uoči osporavanog referenduma u Kataloniji o nezavisnosti, 1. oktobra, izjavio je za AFP neimenovani iz španske vlade.

"Ocenjeno je da bi bilo najbolje kada bi Rahoj bio ovde na sastanku kabineta u petak zbog pitanja Katalonije", rekao je ovaj izvor, insistirajući na anonimnosti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog krize s Katalonijom premijer Španije otkazao učešće na samitu EU

Izvor: Beta, 26.Sep.2017

Španski premijer Marijano Rahoj otkazao je učešće na samitu šefova država i vlada EU koji će u petak biti održan u Estoniji, dva dana pre zakazanog datuma za zabranjeni referendum u Kataloniji, naveo je danas izvor iz vlade u Madridu."Zaključio je da je bolje da bude ovde, zbog sednice vlade...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.