Radionica o pisanju scenarija za filmove u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Avg.2023, 18:51

Radionica o pisanju scenarija za filmove u Nišu

Nišlije od 18 do 30 godina, koji imaju interesovanja za pisanje scenarija za filmove imaće mogućnost da učestvuju u radionici “Od ideje do priče - osnove dramaturgije kratkometražnog filma” koja će biti održana u petak, 18. avgusta od 11 do 16 sati u prostorijama EU info kutka. Prijave su moguće do 10. avgusta.

Na radionici polaznici će imati prilike da se upoznaju sa osnovama filmske dramaturgije, temom i idejama, kažu organizatori i dodaju da će takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << učiti o kreiranju dramske situacije i likova.

Učiće o osnovama strukture scenarija dugometražnog filma, kao što su tročinska struktura i elementi u okviru nje, uzbuđujući momenti, preokret, kao i o razlike između strukture za dugometražni i kratkometražni film - kažu organizatori.

Polaznici će, najavljuju organizatori, biti podeljeni po grupama u kojima će raditi na razradi sopstvenih ideja za kratkometražni film.

Radionice koje će biti održane u Nišu u Voždovoj 5, vodiće dramaturzi Maša Seničić i Boris Grgurović, a zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem formulara.

Uz prijavu potrebno je napisati i kraći sinopsis na kome polaznici žele da rade u okviru radionice.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.