RT: Hamas i Izrael postigli sporazum o prekidu vatre

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2019, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Hamas i Izrael postigli sporazum o prekidu vatre

Izvor: Vostok / RT Hamas i Izrael postigli su sporazum o prekidu vatre, prema saopštenjima palestinskih i drugih medija, nakon dva dana intenzivnog prekograničnog sukoba između Gaze i njenog suseda, u kojem su obe strane pretrpele gubitke. Primirje je stupilo na snagu u ponedeljak u 4:30 ujutro, navodi izraelski "Tajms", te se navodi da nije bilo raketnih napada dva sata pre objave. Sporazum, koji su posredovali Egipat i Evropska Unija, potvrdio je i izvor Rojtersa, kao i TV stanica Hamasa.
Najmanje 25 Palestinaca je poginulo, a još 125 je ranjeno u 320 vazdušnih napada koje je izvršila izraelska vojska na ciljeve u enklavi od subote, saopštila je novinska agencija VAFA, pozivajući se na Ministarstvo zdravlja Gaze. Četiri osobe su poginule u Izraelu zbog napada, dok je najmanje još 10 povređeno od raketa i minobacačkih granata iz Pojasa Gaze, nakon što su militanti ispalili preko 600 raketa na južni Izrael, saopštili su lokalni mediji. Izraelska vojska tek treba da komentariše izveštaje o prekidu vatre.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael i Gaza postigli prekid vatre (VIDEO)

Izvor: Beta, 06.Maj.2019

Izraelska vojska saopštila je danas da je ukinula ograničenja uvedena radi zaštite stanovnika juga Izraela, a islamski ekstremistički Hamas koji vlada pojasom Gaze je objavio da je postignut prekid vatre kako bi se okončao najkrvaviji sukob dve strane od rata 2014. godine.U eskalaciji nasilja je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.