Puzeći rast srušio nade najveće u EU

Izvor: B92, 09.Jan.2017, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Puzeći rast srušio nade najveće u EU

Berlin -- Nemačka industrijska proizvodnja zabeležila je puzeći rast u novembru, pokazuju zvanični podaci.

Rezultati su podbacili u odnosu na prognoze analitičara i smanjili nade da će najveća evropska ekonomija završiti 2016. godinu sa iznenađujuće visokim rastom.

Industrijska proizvodnja u Nemačkoj porasla je u novembru za 0,4 odsto, korigovana za cenovne, sezonske i kalendarske faktore, objavila je savezna kancelarija za statistiku, Destatis, a prenosi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Frans pres.

Analitičari su u anketi agencije Faktset predviđali nešto robusniji rast od 0,65 odsto.

Indeks raspoloženja investitora i preduzeća u Nemačkoj beležio je u poslednjih nekoliko meseci visok nivo nakon oporavka od post-bregzitovskog šoka, što je neke posmatrače navelo da predvide berićetnu zimu za nemačku ekonomiju.

U drugom saopštenju, Destatis je izvestio da je nemački izvoz zabeležio visok skok od 3,9 odsto u novembru, prema kalendarski i sezonski prilagođenim podacima.

U saopštenju se precizira da je proizvodnja kapitalnih dobara pala u novembru za 0,1 odsto, dok su kompanije koje prave proizvode za proizvodjače i robu široke potrošnje povećale proizvodnju za 0,9 i 0,3 procenta, respektivno.

Građevinska preduzeća su zabeležila najveći rast, od 1,5 odsto.

Destatis je takođe revidirao naviše oktobarski pokazatelj prozivodnje sa 0,3 na 0,5 procenata, dodaje francuska agencija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stidljiv rast najveće evropske ekonomije

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2017

BERLIN - Njemačka industrijska proizvodnja zabilježila je puzeći rast u novembru, pokazuju danas objavljeni zvanični podaci, podbacivši u odnosu na prognoze analitičara i smanjujući nade da će najveća evropska ekonomija završiti 2016. godinu sa iznenađujuće visokim rastom...Industrijska proizvodnja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.