Putinovi Noćni vukovi stigli u Republiku Srpsku

Izvor: B92, 27.Jun.2023, 16:46

Putinovi "Noćni vukovi" stigli u Republiku Srpsku

Članovi Moto-kluba "Noćni vukovi" u sklopu 10. vidovdanske vožnje, posetili su danas Banjaluku.

Nakon svečanog defilea glavnom banjalučkom ulicom Kralja Petra Prvog motoristi su položili vence na spomenik Dvanaest banjalučkih beba i na spomenik caru Nikolaju.

"Noćni vukovi", uprkos sankcijama koje trpe u Evropskoj uniji i u nekim zemljama regiona, u Republiku Srpsku pristigli su iz Srbije, Crne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Gore, Češke, Slovačke, Švajcarske, Austrije, pa čak i iz Australije, javila je RTRS.

Sutra, na Vidovdan, posetiće Doboj i odati počast najmlađem borcu Vojske Republike Srpske Spomenku Gostiću.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vojska Republike Srpske, čiju tradiciju s ponosom baštini Treći pešadijski puk Oružanih snaga BiH, dala ključni doprinos u očuvanju srpskog naroda i odbrani prava da ostane i opstane na svojim ognjištima.

"Vidovdan, kao jedan od najvećih i najsvetijih praznika srpskog naroda, obavezuje da sa velikom zahvalnošću i poštovanjem čuvamo uspomenu na sve borce koji su za slobodu položili živote i dali delove tela", istakla je Cvijanović u čestitki povodom Vidovdana, krsne slave VRS.

U čestitki koju je uputila komandantu Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka brigadiru Sretenu Miloševiću, svim pripadnicima ovog puka i nekadašnjim borcima Vojske Republike Srpske, Cvijanović je istakla da je uloga Trećeg pešadijskog puka da čuva od zaborava svetlu tradiciju srpske vojske i da, posvećeni miru i stabilnosti, odgovore na sve profesionalne izazove.

"Povodom krsne slave Vojske Republike Srpske, upućujem vam najiskrene čestitke, sa željom da svaki naredni Vidovdan obeležavate u još boljoj, snažnijoj i prosperitetnijoj Republici Srpskoj", navedeno je u čestitki Cvijanovićeve, prenela je RTRS. Skupština srpskog naroda u BiH na zasedanju u Banjaluci 12. maja 1992.

godine donela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske. Postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006. godine, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH. Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio je život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.