Pusić i Jeremić razgovaraju u Briselu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2012, 05:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić i Jeremić razgovaraju u Briselu

BRISEL -

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić sastaće se danas u Briselu sa šefom srpske diplomatije Vukom Jeremićem.

Kako je saopštilo hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova, susret će se održati na marginama sastanka Saveta za spoljne poslove Evropske unije na kojem Hrvatska učestvuje kao posmatrač.

Jeremić i Pusić sinoć su učestvovali na neformalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastanku ministara spoljnih poslova zemalja EU i zemalja kandidata za članstvo, među kojima su pored Srbije, Makedonija, Crna Gora, Island i Turska.

Kako je rečeno u diplomatskim izvorima EU u Briselu, na tom sastanku se razgovaralo o ključnim temama za EU, kao što su situacija u Avganistanu, odnosi s Pakistanom i odgovor EU na razvoj vezan za "arapsko proleće". Zapadni Balkan nije bila tema na tom sastanku.

Prema diplomatskim izvorima u Briselu, Jeremić bi u petak, kad šefovi diplomatija evropske dvadesetsedmorice nastavljaju redovno zasedanje, trebalo da ima bilateralne susrete sa ministrima nekih zemalja EU.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.