Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2015, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pusić:SPP bi mogao stupiti na snagu na proljeće

Ministrica vanjskih poslova Hrvatske Vesna Pusić rekla je da bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH mogao stupiti na snagu ovog proljeća.

"Kriterijumi se moraju poštovati i ispunjavati, ali i definisati tako da zemlja može napredovati, što je naš cilj i toga ćemo se vrlo čvrsto držati u ovom i svakom drugom slučaju. Čak i tamo gdje smo mi bili ključni u pokretanju postupka s mrtve tačke", navela je Pusić.

Upitana da li se novi pristup EU prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << BiH kosi sa deklaracijom Hrvatskog narodnog sabora, koji je zatražio federalizaciju BiH, Pusićeva je odgovorila da za to nema prostora u novom pristupu.

"Novi pristup ide prema BiH kao evropskoj zemlji, koju treba izvući iz ovog unutrašnjeg vječnog preispitivanja. Svako ko želi dobro Bošnjacima, Hrvatima i Srbima u BiH zna da je evropski put ono što toj zemlji može osigurati napredak", dodala je Pusićeva.

Savjet za spoljne poslove EU podržao je danas stupanje na snagu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH, saopšteno je iz Brisela.

Savjet u obrazloženju navodi da su ispunjeni neophodni uslovi koje je BiH preuzela u vezi sa zaključcima od 15. decembra prošle godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sporazum sa BiH mogao bi stupiti na snagu ovog proljeća

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Mar.2015

ZAGREB - Ministar spoljnih poslova Hrvatske Vesna Pusić rekla je da bi Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa BiH mogao stupiti na snagu ovog proljeća..."Kriterijumi se moraju poštovati i ispunjavati, ali i definisati tako da zemlja može napredovati, što je naš cilj i toga ćemo se vrlo čvrsto...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.