Provera napretka u aprilu

Izvor: RTS, 23.Feb.2013, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Provera napretka u aprilu

Odluka o datumu za početak pregovora sa Evropskom unijom još nije doneta jer iz EU žele da vide kako se briselski dogovori sprovode u praksi, rekla je potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić najavivši dolazak nemačko-francuske delegacije u aprilu koja će to da proveri.

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić rekla je da odluka o datumu za početak pregovora sa Evropskom unijom još nije doneta jer žele da vide >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako se svi briselski dogovori Beograda i Prištine sprovode u praksi i da u aprilu stiže nemačko-francuska delegacija da to na licu mesta proveri.

"To je izuzetno važno pitanje za našu zemlju, ali nije biti ili ne biti. Naravno da želim, i da je za Srbiju najbolje da datum dobijemo u junu, ali ako se kojim slučajem to ne desi, nastavljamo dalje sa reformama. Mi reformišemo zemlju zbog sebe samih, a ne zbog datuma", rekla je Grubješićeva Večernjim novostima.

Prema njenim rečima, datum će doći kao logična posledica svega što smo uradili, a što je poznato i Berlinu. Evropske integracije su proces, a ne događaj, kaže ona, a dobijanje datuma je samo jedan događaj u celom procesu.

Grubješić je ocenila da je sigurno da Srbija nikad nije bila bliže dobijanju datuma za početak pregovora sa EU.

"Da li će to biti u junu, ne znam. Ali, znam da smo ostavili odličan utisak i na ovim poslednjim razgovorima i da ćemo nastaviti da radimo punom parom", istakla je potpredsednica Vlade.

Grubješićeva je rekla da u martu dolaze poslanici nemačke vladajuće Hrišćansko-demokratske unije da se na delu uvere u napredak Srbije i najavila da će u aprilu doći i mešovita delegacija Bundestaga i francuskog parlamenta.

"Nakon izveštaja evropske komisije i visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton, koji se očekuje sredinom aprila, Nemačka će doneti odluku o datumu za početak pregovora sa Srbijom. Znamo da je ta zemlja najveća i najmoćnija i da je u njenim rukama određivanje datuma", podsetila je Grubješićeva.

"Uverili smo se u direktnim razgovorima da su vrlo zadovoljni ozbiljnošću kojom Vlada Srbije rešava najteže probleme, počev od dijaloga, borbe protiv korupcije, ekonomije", istakla je Grubješićeva.

Prema njenim rečima, nema opasnosti da Srbija bude zaustavljena u reformskim procesima, ali sigurno je da mora da se nastavi sa radom u različitim oblastima, među kojima su revizija reforme pravosuđa, uspostavljanje vladavine prava, borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grubješić: Provera u aprilu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2013

BEOGRAD -..Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješć rekla je da odluka o datumu za početak pregovora sa Evropskom unijom još nije doneta jer žele da vide kako se svi briselski dogovori Beograda i Prištine sprovode u praksi i da u aprilu stiže nemačko-francuska delegacija da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.