Protiv Rusije već uvedeno skoro 19.000 restriktivnih mera

Izvor: B92, 19.Dec.2023, 10:07

"Protiv Rusije već uvedeno skoro 19.000 restriktivnih mera"

Predsednik ruske dume Vjačeslav Volodin izjavio je da su, posle uvođenja 12. paketa sankcija Evropske unije, protiv Rusije preduzete 18.772 restriktivne mere.

Volodin je u objavi na Telegramu ocenio da Evropa, delujući po diktatu Vašingtona i uvodeći sankcije protiv Rusije, šteti pre svega svojim građanima, gurajući svoju ekonomiju u recesiju.

Volodin navodi da su, prema proračunima američkih medija, zapadne kompanije koje su napustile Rusiju izgubile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << više od 103 milijarde dolara i dodaje da je taj novac ostao u Rusiji.

"Do kraja godine rast BDP-a naše zemlje biće 3,5 odsto“, dodao je Volodin.

Evropska unija usvojila je u ponedeljak 12. paket ekonomskih i individualnih sankcija Rusiji zbog rata u Ukrajini.

U okviru novog paketa nalaze se i mere za ograničenje uvoza, kupovine ili transfera ruskih dijamanata, nova ograničenja i kontrole uvoza i izvoza, a pored ekonomskih sankcija, Savet EU je odlučio da na listu stavi i "značajan broj" fizičkih i pravnih lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Vašington

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.