Proširenje je Uniji u srcu

Izvor: RTS, 12.Dec.2017, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Proširenje je Uniji 'u srcu'"

Predsedavajući Saveta EU Sven Mikser najavio je da su naredni koraci Brisela, koji se očekuju u okviru proširenja, tema zajedničkog ručka na marginama sastanka Saveta opštih poslova EU, koji se održava u Briselu.
"Politika proširenja je Evropskoj uniji 'u srcu'", kaže Mikser i dodaje da ta politika ima stablizujući efekat >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na celu Evropu.

"Politika proširenja je bliska našem srcu i mislim da je ovaj razgovor zakazan u pravo vreme, imajući u vidu strategiju koju će Evropska komisija objaviti u februaru, kao i celokupni paket proširenja, koji izlazi u aprilu", najavio je Mikser.
Predsedavajući Saveta EU, estonski ministar spoljnih polova Sven Mikser, kaže da radnom ručku prisustvuju ministri zemlja kandidata za članstvo u EU, ministri zemalja članica i komesar za pregovore o proširenju Johanes Han.
"Za nas nema sumnje kada je reč o važnosti politike proširenja i stabilizacionom efeketu koji ta politika ima na celu Evropu", zaključio je Mikser.
Srbiju na radnom ručku zemalja kandidata za članstvo u EU predstavlja ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.