Proširenja će biti ako EU bude sposobna za to

Izvor: Beta, 15.Dec.2014, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proširenja će biti ako EU bude sposobna za to

BRISEL, 15. decembra 2014. (Beta) - Savet ministara Evropske unije potvrdjuje politiku prijema novih zemalja u članstvo, uz "stroge i poštene uslove, načelo sopstvenih zasluga, s tim da EU bude sposobna da to ostvari".

To se navodi u nacrtu zaključaka koje šefovi diplomatija EU treba da usvoje u utorak u Briselu, u koje je imala uvida agencija Beta.

U zaključcima koji će biti usvojeni na temelju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << rasprave o Strategiji proširenja i godišnjih izveštaja o zemljama na putu u EU koje je izradila Evropska komisija podvlači se takodje da i gradjani u zemljama kandidatima za članstvo u EU i zemljama članicama moraju biti uvereni da je prošrenje korisno.

Kandidati za članstvo će postati integralni deo EU samo ako u potpunosti ispune utvrdjena merila, navodi Savet ministara EU koji bi, kao i dosad, svoje zaključke trebalo da podnese na usvajanje liderima Unije koji zasedaju krajem nedelje.

U pripremljenom dokumentu se ističe da je uvreženje vladavine zakona od ključne važnosti za evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana, "a hitna pažnja mora biti posvećena reformi pravosudja, borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, slobodi izražavanja i medija, kao i pravima manjina".

"Vladavina zakona je od presudnog značaja takodje za ekonomski razvitak i stvaranje povoljnih uslova za poslovanje i investicije", navodi se u nacrtu zaključaka Saveta ministara EU.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proširenja će biti "ako EU bude sposobna za to"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014

Savet ministara Evropske unije potvrđuje politiku prijema novih zemalja u članstvo, uz "stroge i poštene uslove, načelo sopstvenih zasluga, s tim da takođe EU bude sposobna da to ostvari"...To se navodi u nacrtu zaključaka koje šefovi diplomatija EU treba da usvoje sutra u Briselu, u koje je imala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Za proširenje i EU da bude sposobna

Izvor: Šumadija Press, 15.Dec.2014

Savet ministara EU potvrđuje politiku prijema novih zemalja u članstvo, uz stroge i poštene uslove i načelo sopstvenih zasluga.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.