Promena je moguća ako delujemo solidarno! (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021, 15:05

Promena je moguća ako delujemo solidarno! (AUDIO)

Udruženje „Grupa Budi jedan“ iz Novog Sada realizuje projekat „Budi jedan od aktivnih za solidarnost – Promena je moguća ako delujemo solidarno!“. Taj projekat je deo programa Solidarno za prava svih – podrška braniteljima ljudskih prava u lokalnim sredinama, koji finansira Evropska unija.

Svoje aktivnosti će u narednim mesecima sprovoditi u Novom Sadu, ali i u opštinama Žabalj i Žitište, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se, kako kažu iz Udruženja „Grupa Budi jedan“, upravo u manjim sredinama uočava nedostatak pravne i psihološke podrške građanskom aktivizmu.

Osnovni cilj projekta „Budi jedan od aktivnih za solidarnost – Promena je moguća ako delujemo solidarno!“ novosadskog udruženja „Grupa Budi jedan“ jeste osnaživanje građana kroz informisanje, edukacije, psihološku i pravnu podršku.

Planirane projektne aktivnosti pomoći će smanjenju atmosfere straha u društvu, podizanju građanske svesti i motivaciji da sopstvenim zalaganjem građani mogu da utiču na donosioce odluka u svojim sredinama.

Samo je tako moguće da građani postanu nosioci pozitivnih društvenih promena, a na koji način planiraju da osnaže one koji se kroz aktivizam bore za prava građana, za Radio Novi Sad govori pravnica Nataša Pušić Živanov, ujedno i koordinatorka projekta.

Pravnica Nataša Pušić Živanov, članica Udruženja „Grupa Budi jedan“ i koordinatorka projekta „Budi jedan od aktivnih za solidarnost – Promena je moguća ako delujemo solidarno!“, koji se do aprila naredne godine, uz finansijsku podršku Evropske unije, realizuje u Novom Sadu i opštinama Žabalj i Žitište, govorila je o planiranim aktivnostima.

Ona je pozvala sve zainteresovane građanske aktiviste da im se obrate za besplatnu pravnu i psihološku pomoć pozivom na broj 069 721 570 ili putem mejla office@groupb1.org. Takođe, na Fejsbuk stranici Udruženja možete se informisati o njihovom radu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.