Projekcije filmova na temu invalidnosti u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Dec.2022, 19:32

Projekcije filmova na temu invalidnosti u Nišu

Filmovi sa Međunarodnog festivala Uhvati film biće prikazani u ponedeljak, 12. decembra, od 12 sati u EU info kutku u Nišu. Filmovi obrađuju tematiku invalidnosti, u kojima su osobe sa invaliditetom akteri ili autori.

Nišlije će imati priliku da pogledaju 4 filma autora iz SAD-a, Španije i Argentine, a prenose snažne poruke o prihvatanju različitosti, toleranciji i promenama perspektiva, navode >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << organizatori.

Uhvati film jedini je regionalni filmski Festival na temu invalidnosti. Organizuje se u Novom Sadu svake godine i predstavlja kratkometražne filmove na tematiku invalidnosti, kao i bogat umetnički program u kojem su osobe sa invaliditetom akteri ili autori - rekli su.

Prema najavama organizatora biće prikazani filmovi Moj brat je gluv kratki dokumentarac o dečaku čija porodica saznaje da mu je mlađi brat gluv, film o ljubavi i empatiji. Zatim, Nevidljivo čudovište priču o dečaku koji sa porodicom živi na deponiji i uvek se smeje jer “srećni ljudi duže žive”. Treći film inspirisan stvarnim događajem Reći ću ti nešto pre nego što odem u tunel o strahu od nepoznatog sveta, ali i slobodi izbora. Poslednji film je Praćenje pogleda, priča o jedinstvenoj vezi na daljinu komunicirajući kroz crteže.

Za sve projekcije filmova, sa 20-og Međunarodnog festivala Uhvati film, ulaz će biti slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.