Priznala i UEFA: VAR je nered! Nažalost, nema povratka...

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2019, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznala i UEFA: "VAR je nered! Nažalost, nema povratka..."

Da li je kasno?

Predsednik Evropske fudbalske unije UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da nije ljubitelj VAR tehnologije, koju je nazvao "neredom" koji se ne može ispraviti.

Video tehnologija je uvedena kako bi smanjio broj kontroverznih odluka sudija na utakmicama, ali je naišla na različite kritike navijača otkako je ove sezone uvedena u Premijer ligi.

Šef sudija Premijer lige Majk Rajli nedavno je potvrdio da je VAR ove sezone napravio devet grešaka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << a da fudbalski zakonodavci razmišljaju da li da naprave promene u tehnologiji.

"To je nered. Mislim da, na primer, tolerancija od jednog ili dva centimetra za ofsajd nije dovoljna. U današnje vreme, ako imate veliki nos, onda ste u ofsajd poziciji. Takođe, VAR crta linije i to je subjektivno crtanje objektivnih kriterijuma. Predložićemo promene nadležnima i sudijama", rekao je Čeferin za Dejli Miror.

Kako je preneo Skaj, VAR se koristi u Ligi šampiona, koja je takmičenje pod okriljem UEFA, a Čeferin je rekao da se poništene odluke svode na minimum.



"Nemamo mnogo intervencija u takmičenjima UEFA pošto naš šef sudija Roberto Roseti kaže VAR sudijama da je nešto očigledna greška. Ali, u današnje vreme pritisak je drugačiji. Ako si sudija na terenu, čak i kada 70.000 ili 80.000 ljudi viče na tebe, ti si taj koji odlučuje, a ne osoba sakrivena negde u Londonu, Berlinu ili drugde"
, naveo je Čeferin.

"Nisam ljubitelj. Bio sam vrlo skeptičan i mogu da kažem da mi se ishod ne sviđa. Nažalost, više nema povratka", dodao je predsednik UEFA.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Venger: Dajte monitore kraj terena, potrebni su sudijama u Premijer ligi

Izvor: B92, 05.Dec.2019, 01:11

Bivši menadžer Arsenala Arsen Venger apelovao je na čelnike Prelijer lige da dozvole upotrebu monitora pri pregledavanju VAR snimka kraj terena...Šef Sudijske organizacije Majk Rajli protivi se njihovom postavljanju jer smatra da bi to dodatno trošilo vreme i mečevi bi se produžili...To je inače...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.