Prijave protiv Steam, Origin, Nintendo eShop i PlayStation Store

Izvor: B92, 29.Apr.2018, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv Steam, Origin, Nintendo eShop i PlayStation Store

Fin Mirstad, direktor odseka za digitalne usluge u norveškom Savetu za zaštitu potrošča, kaže da su digitalni distributeri video-igara i previše izbegavali da shvate da i oni potpadaju pod zakone i regulacije Evropske unije, te je ova organizacija rešila da podnese prijavu protiv četiri najveća digitalna distributera – Steam, Origin, Nintendo eShop i PlayStation Store.

Ova odluka je donesena nakon studije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i istraživanja sprovedenog u periodu decembar-januar, kada je zapaženo da veliki broj igrača, odnosno korisnika ovih usluga, nije u mogućnosti da otkaže svoje prednaručene igre, iz ovih ili onih razloga.

Mirstad kaže da ovo predstavlja ozbiljno kršenje norveških i evropskih regulacija o pravima potrošača, i da velike gejming kompanije moraju da shvate da nisu u zakonskom vakumu, već da ista pravila važe za sve, pa i za njih.

Izvor: play.co.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.