Pridruživanje EU nije odluka protiv Rusije

Izvor: Beta, 17.Nov.2014, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pridruživanje EU nije odluka protiv Rusije

BEOGARD, 17. novembra 2014. (Beta) - Nemački vicekancelar i ministar privrede Zigmar Gabrijel izjavio je u ponedeljak u Beogradu da razume poziciju Srbije u pogledu odnosa s Rusijom i ukrajinske krize, i da odluka o pridruživanju EU nije odluka protiv neke druge zemlje.

"Odluka o pridruživanju EU je odluka za demokratiju, slobodu mišljenja, nepovredivosti granica, ideju suživota, ali nije odluka protiv neke >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << druge zemlje", kazao je Gabrijel na zajedničkoj konferenciji za novinare s primijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić je rekao da sukob Ukrajine i Rusije postaje sve teži i za Srbiju i ukazao da Srbija mora da sačuva i političku i ekonomsku stabilnost.

Gabrijel je izrazio uverenje sa EU ne sme da napusti evropsku Rusiju, ponavljajući da Unija nije protiv Rusije, već da smatra da ukrajinsku krizu treba drugačije rešavati.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gabrijel: Prudruživanje EU nije protiv Rusije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Nov.2014

Nemački vicekancelar i ministar privrede Zigmar Gabrijel izjavio je danas u Beogradu da razume poziciju Srbije u pogledu odnosa s Rusijom i ukrajinske krize, i da odluka o pridruživanju EU nije odluka protiv neke druge zemlje..."Odluka o pridruživanju EU je odluka za demokratiju, slobodu mišljenja,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.