Premijerka da pocepa svoj predlog

Izvor: B92, 28.Sep.2018, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Premijerka da pocepa svoj predlog"

London -- Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson pozvao je britansku premijerku Terezu Mej da pocepa svoj predlog britanskog izlaska iz Evropske unije,

Time Džonson pojačava pritisak na britansku premijerku dok se ona priprema da se suoči sa svojom podeljenom partijom na godišnjoj konferenciji narednog vikenda, preneo je Rojters.

Samo šest meseci pre nego što Velika Britanija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treba da izađe iz Evropske unije 29. marta malo toga je jasno: premijerka Mej treba da ugovori britanski razvod sa EU, a "pobunjenici" u njenoj stranci su zapretili da će glasati protiv bilo kakavog sporazuma koji ona postigne.

"Ovo je trenutak da se promeni kurs pregovora" napisao je Džonson u današnjem izdanju "Dejli telegrafa".

On je plan Tereze Mej da Velika Britanija polovično napusti EU nazvao "prisilnim vazalstvom".

Pod naslovom "Moj plan za bolji Bregzit", Džonson je pozvao na "Super kanadski tip trgovinskog sporazuma"

Džonsonov plan je dobio podršku pojedinih konzervativnih poslanika poput Džejkoba Res-Moga, koji se zalažu za dublji razlaz sa EU.

"Ovo je prilika za Veliku Britaniju da postane dinamičnija i uspešnija i ne treba da se stidimo da to kažemo", napisao je Džonson.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.