Premijer s predsednicom EK i predsednicom Slovenije obeležio ulazak Hrvatske u Šengen

Izvor: Beta, 01.Jan.2023, 15:11

Premijer s predsednicom EK i predsednicom Slovenije obeležio ulazak Hrvatske u Šengen

Premijer Hrvatske Andrej Plenković danas je susretom na Bregani s predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i slovenačkom predsednicom Natašom Pirc Musar obeležio ulazak Hrvatske u Šengen.Nizom simboličnih i prigodnih aktivnosti Hrvatska od ponoći obeležava istovremeni ulazak u šengenski prostor i evrozonu, što su bili strateški ciljevi Zagreba od ulaska u Evropsku uniju pre nepunih deset godina."Ostvarili smo ciljeve s uverenjem da će Šengen i evropodručje biti korisni za hrvatske građane i hrvatsku ekonomiju", rekao je Plenković u novinarima na Bregani.On je istakao da je ovo dan za istoriju naglasivši da je Hrvatska prva zemlja koja je istovremeno ušla u Šengen i evrozonu. Premijer je poručio da će Hrvatska učiniti sve da i njoj susedne zemlje krenu tim putem, posebno istakavši BiH.Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen rekla je da je "ovo dan za slavlje, istoriju, radosti, dan slavlja i ponosa za hrvatski narod"."Verujem da nema drugog mesta u Evropi gde bi mogao bolje da se obeleži novi početak i novo poglavlje od granice Slovenije i Hrvatske", naglasila je predsednica EK.Ukazavši da je Hrvatska namlađa članica EU kojoj je to pošlo za rukom, ona je ocenila da je ovo dan slavlja za sve građane Evrope. "Prolazimo bez kontrola ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fon der Lajen: Ulazak Hrvatske u Šengen i evrozonu - simbol novih početaka

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jan.2023

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da su ulazak Hrvatske u šengensko područje i evrozonu simbol novih početaka.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.