Premijer: Srbija želi da postane prva sledeća članica

Izvor: Kurir, 22.Dec.2013, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer: Srbija želi da postane prva sledeća članica

Mi to ne radimo zbog toga da bi ispunili želju Evropske unije već da bi naša deca živela bolje, rekao je Ivica Dačić

BEOGRAD - Početak pristupnih pregovora Srbije sa Evropskom unijom je istorijska šansa, ocenio je premijer Srbije Ivica Dačić, istakavši da je cilj Srbije da postane prva sledeća članica EU.

"Mi to ne radimo zbog toga da bi ispunili želju Evropske unije već da bi naša deca živela bolje", rekao je Dačić, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Socijalističke partije Srbije, na izbornoj konferenciji socijalističke omladine Srbije u beogradskom Sava centru. Premijer je rekao da će na putu ka EU biti mnogo izazova za Srbiju, a kao jedan od najvećih je naveo postizanje balansa između socijalno odgovorne i ekonomski održive države.

Dačić je poručio omladini svoje stranke da je pred njima odlučujuća bitka, Srbija i Evropska unija, i da u toj bitci od njih očekuje juriš.

"U Srbi se danas vodi odlučujuća bitka, to je bitka za budućnost, a pred vama su Srbija i Evropska unija jer je ova vlada uspela da uradi istorijsku stvar da započne pregovore za članostvo Srije u EU", rekao je Dačić na izbornoj konferenciji omladine SPS pod nazivom Snaga budućnosti.

On je i ovog puta ponovio da Srbiju u EU ne ide zbog EU već zbog sebe i da zato poziva omladinu svoj stranke da budu smeli i hrabri.

"Ne treba da budete hrabri samo da postavljate pitanja već da predlažete rešenja, pred vama je budućnost Srbije", rekao je Dačić.

Presednik socijalista je takođe rekao da se uporedo sa reformama Srbije vode i refome u toj stranci i naglasio da je SPS vodeća stranka levice iako neke druge stranke sebe tako nazivaju kao na primer DS koja je član čak i nekih foruma.

On je, međutim, ukazao da glasači DS kada izađu na biarišta ne vide sebe kao glasače levice.

Dačić je dodao da mladost ne sme da bude hendikep ali je i kritikovao da mladi ponekad nisu dovoljno revolucoonarni.

Uz opasku da na skup nije došao u odelu sa kravatom, iako su upravo mnogi tako odeveni, lider socijalista je ukazao da su kravata i odelo za funkcije, a da bi se to omogućilo, mora mnogo da se radi i razmišlja. Tamo gde svi misle isto nema mnogo promena u društvu, naglasio je lider socijalista.

"Pesma se promenila, dirigent je umro, hor ne može da peva istu pesmu, a ja vas pitam da li ste spremni da menjamo stvari u SPS", pitao je Dačić i dobio odgovor omladinaca da su za to spremni.

Prisutvovali su ministri iz SPS i poslanici te partije.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.