Dačić: Izbori nisu tema, vlada dobro funkcioniše

Izvor: Blic, 22.Dec.2013, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izbori nisu tema, vlada dobro funkcioniše

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da vanredni parlamentarni izbori nisu tema i da Vlada Srbije, iako nije idealna, dobro funkcioniše i poručio da je dobijanjem datuma za početak pregovora s Evropskom unijom načinjen "istorijski korak".

- Da li mislite da će neko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izborima da ide da se propagira, a da ću ja da idem da se rukujem s Tačijem? Mislite da sam ja budala i da ću da radim nepopularne poteze u izborima i jer mislite da je Aleksandar Vučić lud da će ekonomske reforme koje su veoma teske i bolne da radi u sred izborne kampanje? Pa nismo mi baš toliko politički naivni - poručio je Dačić gostujući na TV Pink.

Na pitanje da prokomentariše najavu Vučića da će do Božića doneti odluku o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Dačić je odgovorio:"Pa neka donese. Izbori nisu tema u našim svakodnevnim razgovorima. Tema su rezultati. Mi smo postigli najveći uspeh u poslednjoj deceniji".

On je ukazao da će morati da se upamti to što je tokom ove vlade, Srbija dobila datum za otpočinjanje pregovora sa EU i dodao da je demokratska vlada 12 godina "lagala i obećavala evo sledeće godine ćemo u EU".

"Možda treba da se vidi da li treba da se nastavi u ovom sastavu vlade, ali neka nam se kaže šta je to smetnja daljem razvoju Srbije", kazao je Dačić i dodao da će, povodom dobijanja datuma, u utorak biti održana sednica Vlade Srbije koja će biti otvorena za javnost.

Na pitanje da li je to možda premijersko mesto, Dačić je odgovorio da je Vučić rekao da njih dvojca dobro sarađuju i da to nije tema.

- Tema može da bude da li smo nešto loše uradili, da li smo pogrešili. Pre nego što neko kaže idemo na izbore, treba da kaže šta ne valja i u tom smislu ovo nije moja vlada, već vlada SNS i SPS-PUPS-JS. Svi oni koji govore o izborima, što je legitimno, prvo bi trebalo da istaknu rezultate rada ove vlade - smatra Dačić.

On je dodao i da sa Vučićem ima odličnu saradnju, da se nijedna odluka ne donosi, a da međusobno ne postignu saglasnost o njoj.

- Nadam se da ćemo krupnim koracima da idemo dalje, mi nemamo vremena, jer moramo da stabilizujemo Srbiju i vodimo racionalnu i korisnu politiku za naš narod - ukazao je premijer.

Kao najveći politički izazov u ovoj godini Dačić je istakao dogovor sa Prištinom i dodao da 2013. godina "nije bila lošija nego 2012.".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Izbori nisu tema

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2013

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da vanredni parlamentarni izbori nisu tema i da Vlada Srbije, iako nije idealna, dobro funkcioniše.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.