Pregovori sa EU štetni za Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2013, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pregovori sa EU štetni za Srbiju"

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je da odluka Evropskog saveta o početku pristupnih pregovora sa Srbijom u januaru šteti srpskim interesima.

"Srbija je ušla u pregovore za koje se ne zna kuda idu. Članstvo u EU je ne neizvesno, nego zasigurno nemoguće. EU je u tako dubokoj krizi da ne može da plaća troškove za proširenje", rekao je Samardžić Radio televiziji Srbije.

Samardžić je ocenio da je EU u velikoj ekonomskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i finansijskoj krizi i da će smanjivati pomoć Srbiji iz svojih predpristupnih fondova. "Alternativa je da se sa Unijom napravi dogovor o promeni aranžmana. Srbija mora da se okrene tržištima za našu robu, to je istok Rusija, Kina i tako dalje", rekao je potpredsednik DSS-a.

Ministar za evropske integracije Srbije Branko Ružić rekao je da 62 odsto srpske trgovine otpada na zemlje Evropske unije i da kada se tome dodaju zemlje CEFTA sporazuma taj postotak ide i na više od 70 odsto.

"To je činjenica i orijentir za inteligentne ljude", rekao je on i dodao da nije tačno ni da će EU smanjiti sredstva iz predpristupnih fondova za Srbiju.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.