Pregovarač:Mađarska može i bez dogovora s MMF-om

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2012, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pregovarač:Mađarska može i bez dogovora s MMF-om

BUDIMPEŠTA -

Glavni pregovarač mađarske vlade u razgovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o zajmu, Mihali Varga, izjavo je danas da će se "život nastaviti" i ako Budimpešta ne postigne dogovor sa fondom.

Mađarska je prošle godine od MMF-a i EU zatražila kredit iz predostrožnosti, vredan 15 milijardi evra, ali su pregovori o zajmu od samog početka nailazili na prepreke, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << AFP.

Varga je za mađarski radio rekao da bi njegova zemlja, ako postigne sporazum sa MMF-om, mogla jeftinije da se finansira, dodajući, međutim, da "Mađarskoj nije neophodan novac MMF-a".

"Život će se očigledno nastaviti i ako ne bude dogovora sa kreditorom, ali bilo bi bolje da ga bude... zbog toga vlada radi na tome da prenese poruku MMF-u", poručio je Varga, dodajući da ipak ne očekuje napredak u pregovorima pre 7. novembra, kada kreditori treba da objave procenu najnovijih ekonomskih mera mađarske vlade u cilju ograničenja budžetskog deficita.

Mađarski ministar ekonomije Đerđ Matolči je ranije ovog meseca najavio fiskalnu štednju vrednu preko 2,5 milijardi evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Mađarska može i bez MMF-a"

Izvor: B92, 29.Okt.2012

Budimpešta -- Pregovarač mađarske vlade u razgovorima sa MMF-om o zajmu, Mihali Varga, izjavo je da će se "život nastaviti" i ako Budimpešta ne postigne dogovor sa fondom...Mađarska je prošle godine od MMF-a i EU zatražila kredit iz predostrožnosti, vredan 15 milijardi evra, ali su pregovori...

Nastavak na B92...

Mađarskoj nije potreban MMF?

Izvor: S media, 30.Okt.2012, 11:57

Mađarska je prošle godine od MMF-a i EU zatražila kredit iz predostrožnosti, vredan 15 milijardi evra, ali su pregovori o zajmu od samog početka nailazili na prepreke...Varga je za mađarski radio rekao da bi njegova zemlja, ako postigne sporazum sa MMF-om, mogla jeftinije da se finansira, dodajući,...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.