Predstavništvo Vojvodine u Briselu u oktobru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jun.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavništvo Vojvodine u Briselu u oktobru

NOVI SAD -

Upravni odbor (UO) fonda Evropski poslovi Vojvodine predložio je danas da predstavništvo Vojvodine u Briselu bude otvoreno sredinom oktobra 2011. godine tokom održavanja evropske nedelje gradova i regiona "Open dejs".

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Vojvodine, članovi UO Fonda zaključili su da je u toku rešavanje svih neophodnih tehničkih pitanja s obzirom na to da su, usvajanjem potrebnih dokumenata, stvoreni uslovi za otvaranje predstavništva Vojvodine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u okviru Misije Srbije pri Evropskoj uniji.

"Imajući u vidu da je potrebno još izvesno vreme za rešavanje svih tehničkih uslova, iniciramo i očekujemo da predstavništvo Vojvodine u Briselu bude svečano otvoreno tokom održavanja evropske nedelje gradova i regiona 'Open Days', odnosno sredinom oktobra meseca 2011. godine", rekao je predsednik UO Fonda Šandor Egereši.

Egereši je najavio i da svečano otvaranje "Vojvodina juropien ofis" (Vojvodina European Office), kako će glasiti zvaničan naziv predstavništva Vojvodine u Briselu, predstavlja rezultat višegodišnjih napora i zalaganja pokrajinske administracije, institucija i pojedinaca koji su prepoznali veliki značaj i potrebu da pokrajina bude prisutna i lobira za svoje, ali i za interese cele Srbije u administrativnom centru EU.

Direktor fonda "Evropski poslovi" Predrag Novikov rekao je da se u procesu otvaranja predstavništva u Briselu vode aktivne pripreme i konsultacije sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije i izrazio uverenje da će sva tehnička pitanja u narednom periodu biti uspešno rešena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Briselu od oktobra kancelarija Vojvodine

Izvor: Blic, 01.Jul.2011, 01:10

NOVI SAD - Predstavništvo Autonomne pokrajine Vojvodine u Briselu zvanično će početi sa radom 12. oktobra, potvrdio je predsednik vojvođanske skupštine Šandor Egereši, nakon jučerašnje sednice Upravnog odbora pokrajinskog Fonda „Evropski poslovi” na kojoj su razmatrane dosadašnje aktivnosti...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.