Predstavništva EU ostaju u Kijevu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 12.Feb.2022, 21:29

Predstavništva EU ostaju u Kijevu

Evropska unija (EU) je potvrdila da njena diplomatska predstavništva u glavnom gradu Ukrajine, Kijevu, neće biti zatvorena. "Oni ostaju u Kijevu i nastavljaju da deluju kao podrška građanima EU u saradnji sa ukrajinskim vlastima. Prisustvo osoblja i saveti o putovanju građanima EU prilagođavaju se po potrebi kako bi se uzele u obzir bezbednosne okolnosti", navodi se u saopštenju koje je u subotu (12. februar) izdao visoki predstavnik EU za zajedničku spoljnu politiku i bezbednost...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Borelj: EU ne povlači svoje osoblje iz Kijeva

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2022

BRISEL - EU ne povlači svoje diplomatsko prisustvo iz Ukrajine, rekao je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borelj.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.