Izvor: Danas, 01.Jul.2011, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnik SPC u pregovaračkom timu

Beogradski pregovarački tim će u nastavku pregovora s Prištinom, danas u Briselu, upozoriti EU i prištinsku stranu da nedavni posredni pokušaj da se srpska kulturna baština na KiM na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine preimenuje u kosovsku nema smisla pred početak skorašnjih razgovora dve strane o ovoj temi, nezvanično je rečeno Danasu u državnom vrhu Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Vladike Teodosije: Imovina Crkve nije političko pitanje

Izvor: Blic, 02.Jul.2011, 01:25

PRIZREN - Episkop raško-prizrenski Teodosije uputio je pismo generalnom direktoru Unesko u kome, prema saznanjima „Blica“, upozorava da se nepotrebnim politizovanjem pitanja srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji ona dovodi u neposrednu opasnost...Vladika u pismu prenosi stav patrijarha Irineja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.