Izvor: JUGpress.com, 07.Jul.2023, 08:54

Predstavljena internet platforma sharebalkani.eu

LESKOVAC

Prezentacija i demonstracija platforme SHARE BALKANI za promociju turističkih, ugostiteljskih i kulturnih potencijala Leskovca predstavljena je u sali Narodnog muzeja.

Tokom prezentacije organizovana je i diskusija na temu “Digitalni marketing turističkih sajtova: Kreiranje digitalnog sadržaja, digitalni alati, saveti i najbolje prakse”, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kao i grupna i individualna praktična demonstracija, te distribucija promotivnih materijala. Igor Stajić, direktor Edukacionog centra, kaže da je program finansiran kroz projekat saradnje Interreg-IPA CBC Bugarska-Srbija i koji partnerski inplementiraju Edukacioni centar iz Leskovca i 21. vek bez gradnice iz Ćustendila.

„Cilj projekta je bio da prezentujemo turističke mogućnosti Leskovca i Ćustendila na jedan drugačiji način, kroz virtuelnu realnost. Najpre smo uradili istraživanje lokalnih potencijala, gde smo sarađivali sa muzejem i Turističkom organizacijom Leskovca, sa kojima smo došli do deseet objekata koje smo prezentovali. To su restorani, hoteli i kulturno-istorijski spomenici. Za te objekte su rađeni katalozi, kratki filmnovi i uključeni su na portal virtuelne realnosti. Portala je zamišljen da bude kao alat koj bi svako mogao da koristi, da kroz virtuelnu realnost predstavi svoju turističku ponudu, ma kakva ona bila. Portal je najveće dostignuće ovog projekta, podeljen je dva dela. Jedan je za one koje žele da dođu i vide nešto, a drugi je za prezentere koji bi predstavii svoj biznis. Mogu da ga koriste totalno tehnički nepismena lica, a prikazuje sve ono što je potrebno nekom turisti koji bi tu došao, recimo koliko mu je daleka autobuska ili železnička stanica, postoji li punjač za električni auto. Naravno, to je prilagođavano, jer nemaju istu potrebu za prezentacijom muzej ili restoran. Opet, ma kako virtuelna realnost zvuči komplikovano, danas je sve to jednostavno, jer je tehnologija 21. veka nama stavljena u džep, jer neke bazične stvari mogu da se rade mobilnim telefonom. Naravno, mi smo tu da pomognemo svima kojima je potrebno.“

IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.