Predstavljen izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2021. godinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2021, 20:30

Predstavljen izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2021. godinu

Delegacija Evropske unije u Srbiji i Fond „Evropski poslovi” Autonomne pokrajine Vojvodine, zajedno su sa EU info kutkom iz Novog Sada predstavili izveštaj Evropske komisije o Srbiji za 2021. godinu.

Pravosuđe, reforme javne administracije samo su neke od oblasti koje izveštaj verifikuje i prepoznaje, a iskustvo evropskih regija i država daje primer da vertikalna podela vlasti i institucionalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uređenje pozitivno utiče na tokove socijalno-ekonomskog razvoja.

U tom izveštaju definišu se afiniteti za svako poglavlje na koje Srbija dalje treba da se fokusira. Prilikom sačinjavanja izveštaja Evropske komisije u Srbiji za 2021. godinu, šefica sektora za evrointegracije i ekonomiju u delegaciji EU, Andrea Hohuber, istakla je da su izvore koristili od Vlade Srbije, nevladinih organizacija...

Osim tih, bilo je reči o klasteru o zelenoj agendi i klimatskim promenama, klaster o resursima, poljoprivredi i koheziji.

U ekonomskim kriterijumima Srbija je napravila izvestan napredak i na dobrom je nivou pripremljenosti u razvijanju funkcionalne tržišne ekonomije, zaključak je današnjeg susreta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.