Predlozi za predstavljanje Prištine

Izvor: B92, 25.Jan.2012, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predlozi za predstavljanje Prištine

Beograd -- Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izneo je posredniku EU Robertu Kuperu nekoliko predloga modela za regionalno predstavljanje Prištine.

Predloženi modeli su u skladu s Rezolucijom 1244.

Stefanović i Kuper razgovarali su, kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, o problemu regionalnog predstavljanja privremenih vlasti u Prištini i o primeni sporazuma postignutih u dijalogu Beograda i Prištine. U saopštenju se ne navode detalji predloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje je izneo Stefanović tokom razgovora u Beogradu.

Tokom razgovora je ocenjeno da se sprovođenje sporazuma postignutih u dijalogu odvija dobrim tempom i da je neophodno da obe strane ulože dodatne napore kako bi svi postignuti sporazumi bili u potpunosti sprovedeni.

Evropski zvaničnici navodili su prethodnih dana da su nastavak dijaloga s Prištinom i rešenje za regionalno predstavljanje Kosova važni za nastavak evropskih integracija Beograda.

Stefanović je za agenciju Beta, pre današnjeg sastanka s Kuperom u Beogradu, rekao da se na Srbiju i dalje vrše suptilni pritisci kako bi u predstavljanju Prištine odustala od Rezolucije 1244 UN, što za Beograd nije prihvatljivo.

Kuper će sutra razgovarati s prištinskim zvaničnicima.

Više evropskih zvaničnika navelo je poslednjih dana da napredak Srbije ka EU zavisi od nastavka dijaloga s Prištinom, a jedno od najprečih nerešenih pitanja jeste regionalno predstavljanje Kosova.

Srpski zvaničnici ranije su rekli da se od Beograda u toj oblasti traži da odustane od Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN, što je za Srbiju neprihvatljivo.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.