Predavanje o korišćenju fondova EU za ruralni razvoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje o korišćenju fondova EU za ruralni razvoj

U organizaciji Vlade AP Vojvodine, Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine, Razvojnog centra srce Slovenije i opštine Bački Petrovac, u četvrtak, 31. marta u Bačkom Petrovcu, održaće se predavanje na temu "Evropski fondovi za ruralni razvoj – slovenačka iskustva za uspeh vojvođanske privrede".

Predavanje će održati gospodin Franc Bogovič iz Slovenije, poslanik u Evropskom parlamentu u Briselu.

Tom prilikom će se prisutnima obratiti i Vera Čelić, direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Agencije za regionalni razvoj AP Vojvodine, Pavel Marčok, predsednik opštine Bački Petrovac i Zoran Mladenović, predsednik opštine Srbobran.

"Cilj ovog skupa jesu započete aktivnosti koje su usmerene na razvijanje projekata u oblasti preduzetništva, ruralnog razvoja i zaštite životne sredine. Stručna lica svih partnera uključenih u ovu inicijativu blisko će sarađivati na pripremi razvojnih projekata koji imaju za cilj ravnomerniji socio-ekonomski razvoj na prostoru Vojvodine", saopštili su organizatori.

Kako navode, održavanje ovakvih susreta izuzetno je značajno u sklopu pregovora Srbije sa Evropskom unijom.

"Na ovaj način Agencija za regionalni razvoj Vojvodine, sa partnerskim opštinama, želi da pripremi privrednike da na najbolji mogući način koriste programe i sredstva, koja su namenjena zemljama koje su na putu da postanu deo Evropske unije. Vojvodina je značajno napredovala u politici regionalnog razvoja, a razmena iskustva i transfer znanja su u tom procesu veoma značajni", ukazuju organizatori.

Predavanje se održava u okviru pripreme vojvođanske privrede za početak korišćenja sredstava iz fondova Evropske unije koji su namenjeni ruralnom razvoju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.