Prebačene prve izbeglice po programu raspodele u EU

Izvor: Prva.rs, 09.Okt.2015, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prebačene prve izbeglice po programu raspodele u EU

Ministar inostranih poslova Italija Anđelino Alfano koji je tu grupu ispratio na rimskom aerodromu Ćampino, rekao je da je njihov transfer potvrda da je Evropa konačno promenila svoju politiku prema migrantima, preneo je AP.
Grupa Eritrejaca je odletela ka aerodromu Kalaks kod Lulea, na krajnjem severu Švedske i to malim avionom italijanske finansijske policije.
Italija je godinama tražila od Evrope da više podnese teret izbegličke krize. Iako je većina izbeglica u Italiji u >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << tranzitu, i idu dalje ka severu, Alfano je došao na aerodrom da lično isprati tu prvu grupu uz prisustvo televizijskih kamera, a u nastojanju da umiri anti-imigracione kritičare kod kuće, navodi američka agencija.
Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.