Pravilnik: Albanci grubo prekršili Član 14 o propagandi

Izvor: RTS, 15.Okt.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravilnik: Albanci grubo prekršili Član 14 o propagandi

Evropska fudbalska unija (Uefa) još nije saopštila kada se može očekivati epilog prekinute utakmice između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali je gotovo izvesno da su moguća samo četiri scenarija.

Pravilnik Uefa predviđa četiri opcije za rešavanje situacije nastale prekidom meča Srbija – Albanija.

Prva mogućnost je da Uefa, ukoliko se utvrdi da Albanci snose krivicu za incidente, dodeli pobedu Srbiji službenim rezultatom 3:0, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ali i u suprotnom slučaju da trijumf za "zelenim stolom" pripiše gostima u slučaju da se utvrdi da je Srbija, kao domaćin, odgovorna za incidente.

Treća varijanta je da se meč odigra na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti određen, sa publikom ili bez nje, dok je poslednja, četvrta opcija da se utakmica ponovi u Beogradu, ali pred praznim tribinama.

Uz sve navedene mogućnosti Uefa može da odredi i novčane kazne, koje redovno idu uz incidente kao što je bio na stadionu Partizana.

Ključna stavka u ovom slučaju biće izveštaj delegata utakmice Harija Bina iz Holandije, ali i specijalnog Uefinog izveštača.

Povoljna okolnost za Srbiju – istekla nam je dvogodišnja uslovna kazna zbog incidenata u Đenovi na meču sa Italijom.

Takođe, naruku Srbiji ide i član 14 Disciplinskog pravilnika Uefe, u kojem stoji da je "zabranjena politička propaganda i bilo koje izražavanje sličnih stavova", a upravo je zastava tzv. "Velike Albanije" inicirala incidente na stadionu Partizana.

Srbija kao domaćin i organizator utakmice odgovaraće zbog utrčavanja navijača na teren, paljenja baklji i ubacivanja tvrdih predmeta.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠTA POSLE INCIDENTA NA UTAKMICI SRBIJA-ALBANIJA: Ovo su četiri moguća scenarija!

Izvor: Press, 15.Okt.2014

Evropska fudbalska unija (UEFA) još nije saopštila kada je moguće očekivati epilog prekinute utakmice između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali je gotovo izvesno da su moguća samo četiri scenarija. ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.