Izvor: Beta, 06.Dec.2010, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozitivno približavanje Srbije EU

BEOGRAD, 6. decembra 2010. (Beta) - Medjunarodna agencija za utvrdjivanje rejtinga Dan i Bredstrit ocenila je u ponedeljak da će približavanje Srbije Evropskoj uniji (EU) ojačati reforme i stvoriti bolje okruženje za investicije.

Analitičari DiB su u decembarskom izveštaju zadržali rejting Srbije na DB4d, svrstavši je medju zemlje sa umerenim rizikom za poslovanje, ali su istakli da odluka EU da razmotri zahtev Srbije za kandidaturu za članstvo, predstavlja veoma pozitivan razvoj dogadjaja.

"Perspektive članstva u EU će učvrstiti kreiranje politike, ojačati proces reformi i stvoriti pogodnije okruženje za investicije", navodi se u saopštenju bonitente kuće Rating (www.rating.rs), zastupnika DiB za Srbiju.

Analitičari DiB su upozorili da je pored tog pozitivnog razvoja dogadjaja potrebno da Srbija pre početka pregovora o pridruživanju reši važna pitanja u oblasti vladavine prava, pravosudne reforme, konsolidacije institucija tržišne ekonomije i regionalne saradnje.


Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

D&B: Srbija umereno rizična zemlja

Izvor: B92, 06.Dec.2010

Beograd -- Bonitetna kuća "Dan i Bredstrit" u poslednjem izveštaju zadržala je Srbiji rejting DB4d, što nas svrstava u grupu zemalja sa umerenim rizikom poslovanja...Ta bonitetna kuća ocenila je i da će približavanje Srbije Evropskoj uniji (EU) ojačati reforme i stvoriti bolje okruženje za investicije....

Nastavak na B92...

Srbija umjereno rizična zemlja

Izvor: Capital.ba, 06.Dec.2010

BEOGRAD, Bonitetna kuća 'Dan i Bredstrit' u posljednjem izvještaju zadržala je Srbiji rejting DB4d, što nas svrstava u grupu zemalja sa umjerenim rizikom poslovanja. Ta bonitetna kuća ocjenila je i da će približavanje Srbije Evropskoj uniji (EU) ojačati reforme i stvoriti bolje okruženje za...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.