Poverenik i švedski ambasador o procesu EU integracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2018, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poverenik i švedski ambasador o procesu EU integracija

Proces EU integracija Srbije i problemi Srbije u ostvarivanju ciljeva iz Akcionog plana u vezi sa poglavljima koja se odnose na ljudska prava i funkcionisanje pravne države- teme, su današnjeg sastanka Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića i ambasadora Švedske Jana Lundina.

Kako se navodi u saopštenju Poverenika, švedski ambasador je pokazao posebno interesovanje za stavove Šabića u vezi sa uspostavljanjem novog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zakonodavnog okvira u oblastima ljudskih prava, posebno za probleme u donošenju novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

''Pošto dosadašnje aktivnosti nadležnih ni posle pet godina nisu dale rezultate, Poverenik je podsetio da je pokušao da pruži pomoć u pripremi novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti pripremivši kompletan model novog zakona usklađen sa standardima EU i stavivši ga Vladi na raspolaganje, ali da nije bilo spremnosti da se ta pomoć prihvati'', stoji u saopštenju.

Šabić i Lundin su razgovarali i o odnosu izvršne i zakonodavne vlasti prema instituciji Poverenika u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

''Ambasador je naglasio važnost delovanja Poverenika kao nezavisne institucije u oblastima slobode pristupa informacijama i zaštite podataka o ličnosti i iskazao spremnost njegove zemlje da pomogne daljem razvoju i jačanju institucije'', saopštio je Poverenik.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.