Potražnja za automobilima u Evropi pala za četvrtinu na početku godine

Izvor: AutoBlog, 17.Feb.2021, 19:41

Potražnja za automobilima u Evropi pala za četvrtinu na početku godine

Potražnja za automobilima u Evropi je u januaru potonula gotovo za četvrtinu, odražavajući obnovljene mere suzbijanja pandemije koronavirusa, pokazali su u sredu objavljeni podaci automobilske industrije. U 26 zemalja EU-a (bez Malte) registrovan je u prvom ovogodišnjem mesecu 726.491 novi automobil, što je 24 posto manje nego u istom mesecu 2020., pre izbijanja pandemije koronavirusa, izračunalo je udruženje evropskih proizvođača automobila. Među četiri najveća tržišta daleko najveći pad potražnje beleži Španija gde je bila upola niža nego na početku 2020. U Nemačkoj je registrovano za trećinu manje novih automobila nego u prvom mesecu 2020., a u Italiji...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

NI DANSKA NIJE VIŠE ONO ŠTO JE BILA Najveći pad privrede u poslednjih 10 godina

Izvor: Blic, 18.Feb.2021, 11:16

Danska privreda pala je u 2020. godini 3,7 odsto, najsnažnije u više od 10 godina, odražavajući posledice pandemije koronavirusa, pokazali su u ponedeljak preliminarni podaci državnog zavoda za statistiku.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.