Posrednik EU Kuper u Prištini

Izvor: Studio B, 10.Okt.2011, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posrednik EU Kuper u Prištini

Posrednik Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper, koji je prethodno boravio u Beogradu, trebalo bi danas u Prištini da se sastane s predstavnicima privremenih kosovskih institucija.

Šefica prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom Edita Tahiri potvrdila je da će se danas sastati sa Kuperom, koji će je, kako je rekla, upoznati sa stavovima Beograda o nastavku dijaloga.

Tahiri je izjavila da je iz Brisela predloženo da sledeća runda >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << razgovora s Beogradom bude održana 14. oktobra, ali da će u Prištini o tome odlučiti tek posle sastanka sa posrednikom EU i posle potvrde da će naredni krug dijaloga biti samo tehničke prirode.

Ona je kazala da je za Prištinu, u nastavku dijaloga, dominantno sprovođenje postignutih dogovora i nastavak razgovora o energetici, telekomunikacijama i regionalnoj saradnji.

Šef beogradske delegacije u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je, posle sastanka sa evropskim posrednikom Kuperom u petak u Beogradu, da će dijalog biti nastavljen posle rešavanja pitanja administrativnih prelaza na severu Kosova.

Stefanović je ocenio da se došlo veoma blizu rešavanja problema na prelazima Jarinje i Brnjak.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.