Poslanici EU izglasali rigorozniji zakon o oružju

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2017, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici EU izglasali rigorozniji zakon o oružju

Poslanici Evropske unije izglasali su pooštravanje evropskih zakona o oružju kako bi otklonili pravne propuste koje su iskoristili napadači u Francuskoj prilikom napada na Šarli Ebdo, prenosi AP.

Zakon zahteva od zemalja članica da pooštre zakone o posebnim tipovima oružja koji koriste ćorke, kako ne bi lako mogli da se modifikuju za bojevu municiju.

Virus koji je harao Srbijom, danas je biološko >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << oružje broj jedan u svetu! (FOTO, VIDEO)

Onesposobljena oružja, od kojih je neka lako prepraviti u potpuno ispravna za korišćenje bojeve municije, moraće da budu prijavljena vlastima.

Takva oružja korisćena su u napadu na Šarli Ebdo 2015. godine, kada je ubijeno 12 ljudi.

Pojačana kontrola odnosiće se i na poluautomatsko oružje sa velikim kapacitetom šaržera.

Poslanici su izglasali zakon as 491 glasom za, a 178 potiv, a 28 njih je bilo odsutno.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Poslanici EU izglasali rigorozniji zakon o oružju

Izvor: Radio 021, 14.Mar.2017

Poslanici Evropske unije izglasali su pooštravanje evropskih zakona o oružju kako bi otklonili pravne propuste koje su iskoristili napadači u Francuskoj prilikom napada na Šarli Ebdo...Zakon zahteva od zemalja članica da pooštre zakone o posebnim tipovima oružja koji koriste ćorke, kako ne bi...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.