Poskupela pica

Izvor: B92, 09.Feb.2024, 18:29

Poskupela pica

Cene pica i pita kupljenih u prodavnici u EU je u decembru prošle godine bila za 5,9 odsto viša nego u istom mesecu 2022. godine, objavio je Evrostat.

U pretnodnom periodu od decembra 2021. do decembra 2022. godine su cene pica i pita porasle za 15,9 odsto, iz čega proizilazi da inflacija popušta i u ovoj kategoriji.

Pice i pite su u protekloj godini dana najviše poskupele u Mađarskoj, za 13,4 odsto, Luksemburgu 11,3 odsto, Letoniji 10,6 odsto.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Holandija je jedina zemlja Evropske unije u kojoj su pice i pite pojeftinile, za 0,9 odsto, a veoma skroma rast cena je zabeležen u Danskoj, za 0,6 odsto, i Belgiji, jedan odsto.

Evrostat je ovu statistiku objavio povodom Svetskog dana pice koji se slavi 9. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.