Poseta francuskih poslanika Krimu sramota za EU

Izvor: Akter, 26.Jul.2015, 23:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poseta francuskih poslanika Krimu sramota za EU

Šef letonske diplomatije Edgars Rinkevic kritikovao je nedavnu posetu grupe francuskih poslanika ukrajinskom poluostrvu Krim koje je Rusija anektirala

Rinkavec je ocenio da to predstavlja "sramotu za Evropu" i "jak udarac za evropsku solidarnost", ocenivši da to predstavlja "sramotu za Evropu" i "jak udarac za evropsku solidarnost".

"Poseta francuskih poslanika okupiranom Krimu predstavlja sramotu za celu >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << i slobodnu Evropu kao i jak udarac za evropsku solidarnot", rekao je Rinkevic.

Posetu desetak francuskih poslanika koja je dobila širok publicitet u Rusiji, kritikovao je i francuski ministar inostranih poslova Loran Fabijus.

U prošlonedeljnoj poseti Krimu, koje je Rusija anektirala marta 2014. godine, bili su predstavnici stranke Republikanci, bivšeg francuskog predsednika Nikole Sarkozi.

EU je posle ruske aneksije uvela sankcije koje uključujuću i zabranu turističkih aktivnosti na tom crnomorskom poluostrvu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Letonija: Poseta francuskih poslanika Krimu sramota za EU

Izvor: Blic, 27.Jul.2015, 00:16

Šef letonske diplomatije Edgars Rinkevičs kritikovao je juče nedavnu posetu grupe francuskih poslanika ukrajinskom poluostrvu Krim koje je Rusija anektirala, ocenivši da to predstavlja "sramotu za Evropu" i "jak udarac za evropsku solidarnost"..."Poseta francuskih poslanika okupiranom Krimu predstavlja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.