Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2023, 15:58

Poruke iz Brisela uoči Samita Berlinskog procesa u Tirani

Samit Berlinski proces okupiće u Tirani 16. oktobra lidere EU i Zapadnog Balkana, na prvom ovakvom sastanku koji se održava u jednoj od zemalja regiona. Srbiju će predstavljati predsednica vlade Ana Brnabić, a na samitu će učestvovati i predsednik Francuske Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i predsednik Evropskog Saveta Šarl Mišel. Domaćin sastanka je albanski premijer Edi Rama, a prištinske vlasti predstavljaće Albin Kurti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ursula fon der Lajen u Tirani: Finansijski paket sa 15 stipendija za studente Zapadnog Balkana

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2023

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas u Tirani da će EU izdvojiti finansijski paket sa 15 stipendija za studente Zapadnog Balkana.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

DANAS SAMIT BERLINSKOG PROCESA: Prvi put u zemlji koja nije članica EU! Srbiju predstavlja premijerka Brnabić

Izvor: Kurir, 16.Okt.2023, 07:17

Uoči samita u Tirani je vidljivo pojačano prisustvo pripadnika snaga bezbednosti, a juče i danas neke od glavnih saobraćajnica biće zatvorene za saobraćaj

Nastavak na Kurir...

Lideri EU u Tirani: Zapadni Balkan u evropskom bloku što je prije moguće

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Okt.2023

Lideri Evropske unije (EU) pozvali su u ponedjeljak na jednodnevnom samitu Berlinskog procesa u Tirani da se ubrza proces članstva zemalja Zapadnog Balkana u evropskom bloku. Njemački kancelar Olaf Šolc (Scholz)ponovio je pozive za što skoriji prijem šest zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Barac: Očekujem pritisak i na Beograd i na Prištinu na samitu u Tirani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2023

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je danas da očekuje pritisak i na Beograd i na Prištinu na samitu Berlinskog procesa u Tirani, na kom će Srbiju predstavljati premijerka Ana Brnabić, zato što se, ocenio je, Evropi žuri da se što pre dođe do pomaka u dijalogu, kako bi se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

MEĐU PRVIMA STIGLI BRNABIĆ I KURTI Počeo Samit Berlinskog procesa u Tirani: Rama dočekao goste ispred zgrade vlade (FOTO)

Izvor: Blic, 16.Okt.2023

U Tirani je počeo Samit Berlinskog procesa na kome će lideri EU i zemalja Zapadnog Balkana razgovarati o različitim ekonomskim i političkim temama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.