Poruka uoči 8. marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2021, 15:58

Poruka uoči 8. marta

U Srbiji, kao i širom Evropske unije, i dalje postoje značajne razlike u nivou plata između žena i muškaraca, a taj problem je još više produbljen tokom pandemije, ukazala je danas sekcija žena Saveza samostalnih sindikata Srbije.

Uprkos odredbama Direktive 2006/54 / EZ, nejednakost u platama je i dalje prisutna, dok je pandemija ogolila i jasno pokazala istorijsko i kulturno potcenjivanje posla kojim se pretežno bave žene, poput zdravstva i nege, navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Zato je Sekcija žena uoči Međunarodnog dana žena pozvala naše i sva druga socijalno odgovorna društva da obezbede i podstiču jednakost tretmana i mogućnosti žena i muškaraca u svim oblastima, uključujući i učešće na tržištu rada, uslove rada, zapošljavanja i napredovanja u karijeri.

Svi imaju pravo na jednaku platu za rad jednake vrednosti, što je priznato i Konvencijom o jednakim primanjima Međunarodne organizacije rada iz 1951. godine i Evropskom socijalnom poveljom, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.