Porast inflacije u Evrozoni u aprilu

Izvor: Capital.ba, 17.Maj.2023, 11:32

Porast inflacije u Evrozoni u aprilu

BRISEL – Inflacija u evrozoni na godišnjem nivou porasla je u aprilu na sedam odsto, saopštila je evropska agencija za statistiku Evrostat. U saopštenju se podsjeća da je inflacija u evrozoni u martu bila 6,9 odsto. FOTO: Pixaby “Stopa inflacije u evrozoni na godišnjem nivou u aprilu je bila sedam odsto, u odnosu na 6,9 odsto u martu. Godinu dana ranije bila je 7,4 odsto. Godišnja inflacija u EU u aprilu je iznosila >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << 8,1 odsto, u odnosu na 8,3 odsto u martu. Stopa je godinu dana ranije bila 8,1 odsto”, navodi se u saopštenju. Srna   Чланак Porast inflacije u Evrozoni u aprilu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Godišnja stopa inflacije u aprilu u evrozoni 7 odsto, u EU 8,1 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2023

Godišnja stopa inflacije u aprilu je u evrozoni iznosila 7,0 odsto, a u EU 8,1 odsto, potvrdio je danas Evrostat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Inflacija u EU usporila: U aprilu iznosila 7 odsto

Izvor: Blic, 17.Maj.2023

Rast cena u EU usporio je u aprilu, izvestio je u sredu Evrostat, potvrdivši istovremeno procenu koja pokazuje blago ubrzanje inflacije u eurozoni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.