Pomoć pristiže u Gazu drugog dana primirja

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Nov.2023, 15:01

Pomoć pristiže u Gazu drugog dana primirja

Konvoj kamiona s humanitarnom pomoći prešao je u Gazu iz Egipta preko graničnog prijelaza Rafah u subotu, drugog dana prekida vatre između Izraela i Hamasa. U petak je pomoć stigla do sjeverne Gaze, žarišta izraelske kopnene ofanzive, prvi put u više od mjesec dana. Prva grupa talaca koje je oteo Hamas, militantna grupa koju su SAD i EU proglasili terorističkom, puštena je u petak, kao i palestinski zarobljenici iz izraelskih zatvora.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Palestinski Crveni polumesec: "U Gazu stigao najveći konvoj humanitarne pomoći do sada"

Izvor: Blic, 25.Nov.2023

Konvoj od 61 kamiona sa humanitarnom pomoći krenuo je sa graničnog prelaza Rafa ka gradu Gaza i severu Pojasa, opremljeni hranom, vodom i lekovima, objavio je Palestinski Crveni polumesec na platformi X (Tviter).

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.