Pomoć Ukrajini, sankcije Rusiji

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Mar.2014, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć Ukrajini, sankcije Rusiji

Evropska komisija 19. marta je odobrila hitnu pomoć ukrajinskoj vladi. Brisel za Ukrajinu priprema pomoć od 1,6 milijardi evra, ali očekuje od Kijeva i reforme od kojih će neke, poput smanjenja subvencija za struju, pogoditi široke slojeve stanovništva. U Briselu se razmatra i mogućnost uvodjenja ekonomskih i vojnih sankcija Rusiji, ali zemlje članice još nisu uspele da postignu dogovor o obimu sankcija, vodeći računa o mogućim posledicama. U medjuvremenu, Moldavija, koja se uplašila od "ukrajinskog scenarija" na svojoj teritoriji, tražila je od EU da joj pruži jasnu perspektivu pristupanja.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EK kaznila automobilski kartel sa više od 900 miliona evra

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Mar.2014

Evropska komisija je zaključila 19. marta još jedno poglavlje u borbi protiv kartela proizvodjača automobilskih delova, kaznivši pet evropskih i japanskih preduzeća specijalizovanih za proizvodnju ležajeva. Komisija je tim preduzećima odredila ukupnu kaznu od 953 miliona evra, što je šesta najveća...

Nastavak na EurActiv Srbija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.