Poluprovodnici jačaju saradnju Japana i EU

Izvor: Capital.ba, 09.Jul.2023, 09:04

Poluprovodnici jačaju saradnju Japana i EU

BRISEL – Japan i Evropska unija dodatno su ojačali saradnju vezanu za stabilno snabdijevanje poluprovodnicima. Cilj osnaživanja ove saradnje je zaštita od eskalacije američko-kineskog “tehnološkog rata”, prenosi Kjodo njuz. Japanski ministar ekonomije, trgovine i industrije Jasutoši Nišimura i evropski komesar za unutrašnje tržište Tijeri Breton, potpisali su memorandum o razumijevanju, fokusiran na razvoj mehanizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << za razmjenu informacija kako bi se spriječio potencijalni nedostatak čipova. Prema ovom dokumentu, Brisel i Tokio će istovremeno razmjenjivati informacije o vladinim subvencijama za firme da bi se spriječila prevelika ponuda čipova. Pored toga, Japan i EU žele da podstaknu saradnju u razvoju ljudskih resursa, kao i u istraživanju i industrijskom razvoju. Japan pokušava da produbi partnerstvo sa saveznicima kako bi razvio otporne lance snabdijevanja za kritične proizvode i materijale, uključujući čipove, baterije i minerale, zbog povećanih geopolitičkih rizika, navodi japanska agencija. Podsjetimo, holandska vlada je u petak objavila nova ograničenja na izvoz određenih vrsta poluprovodnika, podstičući i SAD da obuzdaju izvoz visokotehnoloških komponenti u Kinu. Kina je povodom toga pozvala Holandiju da ne ometa bilateralnu saradnju u industriji poluprovodnika i da ne zloupotrebljava kontrolu izvoza. Чланак Poluprovodnici jačaju saradnju Japana i EU се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Japan i EU jačaju saradnju u vezi sa snadbevanjem poluprovodnicima

Izvor: Kamatica.com, 10.Jul.2023, 00:00

Brisel i Tokio će istovremeno razmenjivati informacije o vladinim subvencijama za firme da se bi se sprečila prevelika ponuda čipova..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.